درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/07 - 13:12:0 FA | AR | PS | EN
آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد            سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند             سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است            پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون            در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم            ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان            تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران            مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها            هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور            






تاریخ نشر: 1396/10/28 - 09:46:4
تعداد بازدید: 1138
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

سند جدید آرایش هسته‌ای آمریکا، ترامپ جهان را ناامن‌تر می‌کند!!
 سند جدید آرایش هسته‌ای آمریکا، ترامپ جهان را ناامن‌تر می‌کند!!

سرنخ تغییر در آرایش هسته‌ای آمریکا را نه براساس تحولات جهانی که براساس تغییرات در فضای سیاسی آمریکا باید جستجو کرد که بیش از هرچیز متاثر از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید است.


در حالی که سند آرایش هسته‌ای آمریکا در حال تدوین و آماده‌سازی برای انتشار در سال میلادی جدید می‌باشد، انتشار بخش‌هایی از آن به نگرانی‌های جدی پیرامون سیاست هسته‌ای آمریکا در دوران ترامپ دامن زده است.

در این ارتباط وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اواخر هفته گذشته اعلام کرد، طرح «بازنگری وضع هسته‌ای» شامل بررسی نقش تسلیحات هسته‌ای در راهبرد امنیتی آمریکا، پس از تکمیل به تایید وزیر دفاع و سپس رئیس جمهوری خواهد رسید و قرار است این سند جدید اوایل فبروری 2018 انتشار یابد.

 

پاسخ با بمب هسته‌ای به تهدیدات غیرهسته‌ای!!

طبق پیش‌نویس سند جدید هسته‌ای آمریکا، ساخت تسلیحات جدید هسته‌ای و پاسخ هسته‌ای به حملات استراتژیک مهم غیرهسته‌ای  به عنوان یک گزینه پیش رو معرفی و مورد توجه قرار گرفته است.

این در حالی است که در سند قبلی، انجام حمله هسته‌ای به عنوان آخرین گزینه و در شرایط بسیار محدودتری مد نظر بود. در واقع در سند پیشین هسته‌ای آمریکا در دوران اوباما انجام حملات و پاسخ هسته‌ای تنها به تهدیدات هسته‌ای نادر اختصاص داشت، اما حال در سند جدید حملات هسته‌ای به تهدیدات غیرهسته‌ای نیز تسری یافته و این بدان معناست که واشنگتن ممکن است در صورت احساس تهدیدات درجه دوم و غیرهسته‌ای، از بمب هسته‌ای استفاده کند.

براین اساس این جای پرسش است که چرا رهبران آمریکایی در دولت ترامپ، پاسخ هسته‌ای را به عنوان یک گزینه به حملات غیرهسته‌ای مورد توجه قرار داده‌اند؟ آیا شرایط جهانی تغییر کرده است یا شرایط آمریکا؟

نخست اینکه باید توجه داشت که در نظر گرفتن تهدیدات ناشی از تغییرات جهانی به هیچ وجه قابل دفاع نیست چرا که شرایط جهانی در حال حاضر در مقایسه با سال گذشته و یا حتی چندین سال پیش از آن از نظر موازنه قوای بین‌المللی و یا تغییر در ساختار توزیع قدرت، چندان دچار تغییرات بنیادین نشده است. به واقع عمده تغییرات صورت گرفته در ساختار نظام جهانی طی حداقل دو دهه گذشته، متمرکز بر تغییرات در حوزه‌های خرد و کوچک منطقه‌ای بوده است، اما از نظر ساختار کلان، نظام بین‌الملل به تغییرات بزرگ دچار نگردیده است.

در عین حال پاسخ به پرسش دوم در مورد تغییرات در آمریکا مثبت است و کمتر کارشناسی در این موضوع تردید دارد که آمریکای ترامپ با آمریکای پیش از آن متفاوت است.

در این صورت سرنخ تغییر در آرایش هسته‌ای آمریکا را نه براساس تحولات جهانی که براساس تغییرات در فضای سیاسی آمریکا باید جستجو کرد که بیش از هرچیز متاثر از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید است.

 

گزینه تبلیغاتی: برای ترامپ، عنوان کردن گزینه‌ هسته‌ای در سند راهبردی آمریکا، بیش از آن که گزینه منطقی و عقلانی به شمار رود، یک گزینه تبلیغلاتی برای ژست‌ها و قیافه گرفتن‌های بیشتر رئیس جمهور به قدرت بیشتر کشورش است. رفتارهای گذشته ترامپ در سیاست خارجی از جمله خروج از برخی توافقات بین‌المللی مانند توافق آب و هوایی پاریس یا اعلام بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل، جملگی حاکی از عدم محاسبه سود و زیان این تصمیمات است و حال نیز مشخص است برای آمریکای ترامپ در اختیار داشتن گزینه هسته‌ای در واکنش به برخی تهدیدات غیرهسته‌ای تا چه اندازه می‌تواند وزن سنگین تبلیغاتی را در داخل آمریکا به همراه داشته باشد.

 

واکنش به چین و روسیه: اما از سوی دیگر مطرح کردن پاسخ هسته‌ای در سند راهبردی آمریکا در دوران ترامپ در فضای خارجی نیز بی نتیجه نخواهد بود. ترامپ تحت هر شرایطی در تلاش است تا فاصله هسته‌ای آمریکا با دیگر رقبای خود بویژه چین و روسیه را به شدت افزایش دهد و همزمان موقعیت آمریکا را از نظر هسته‌ای برای مسکو و پکن غیرقابل دسترسی نماید. این رویکرد البته تنها مختص به دوران ترامپ نیست و حتی در زمان اوباما نیز سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه در پاسخ به درخواست «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی وقت کاخ سفید گفته بود که ازسرگیری مذاکرات کاهش تسلیحات هسته ای میان روسیه و آمریکا امکانپذیر نیست و روسیه تاکنون به اندازه کافی سلاح های هسته ای خود را کاهش داده است. همین رویکرد و تلاش آمریکا در زمان ترامپ برای کاهش تسلیحات هسته‌ای رقبای واشنگتن ادامه دارد با این تفاوت که کاخ سفید همزمان با درخواست برای کاهش زرادخانه‌های هسته‌ای مسکو و پکن، به سرعت در تلاش برای افزایش توان هسته‌ای و زرادخانه‌های نظامی خود است.

براساس گزارشی که در پارس تودی منتشر شده، آمریکا ظرف ده سال بیش از 350 میلیارد دلار برای نوسازی زرادخانه هسته‌ای خود هزینه کرده است و این هزینه‌ها در دوران ترامپ بصورت تصاعدی افزایش می‌یابد.

 

نقض وعده‌های پیشین آمریکا: از سوی دیگر رویکرد هسته‌ای دولت ترامپ که براساس آن پاسخ‌ هسته‌ای بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گرفته و به تبع آن می‌توان انتظار افزایش زرادخانه‌های هسته‌ای داشت خود نوعی دهان کجی به توافقات و تعهدات پیشین واشنگتن است. روسای جمهور آمریکا و روسیه در اوایل سال 2010 در شهر پراگ، پیمان استارت جدید را با هم به امضا رساندند که براساس آن دو طرف کاهش زرادخانه‌های هسته‌ای خود را مورد پذیرش قرار دادند و حال پیش نویس سند آرایش هسته‌ای آمریکا با تاکید بر استفاده از پاسخ هسته‌ای در تنش‌های غیرهسته‌ای چندان همسویی با توافق استارت جدید ندارد. هرچند در صورت تائید این پیش نویس، این نخستین بار نیست که آمریکا توافقات بین‌المللی گذشته خود را نقض می کند.  

 

ترامپ جهان را ناامن‌‍تر می‌کند؟

بی تردید توافقات هسته‌ای پیشین آمریکا و روسیه با هدف جلوگیری از افزایش تشدید رقابت‌های بین‌المللی و حفظ حداقلی از ثبات امنیتی جامعه جهانی دنبال شده است. در این شرایط حال نقض این توافقات در راهبرد جدید دولت آمریکا جز به معنای بی‌توجهی واشنگتن به امنیت جهانی نیست.

این طبیعی است که در رویکرد یک جانبه‌گرایانه دونالد ترامپ، امنیت دسته جمعی و جهانی چندان جایی ندارد و براین اساس چندان عجیب نیست که در سند هسته‌ای جدید آمریکا امنیت جهانی مورد توجه واقع نگردد.

براین اساس می‌توان انتظار داشت در صورت تائید نهایی سند راهبردی هسته‌ای آمریکا شاهد تشدید رقابت‌های هسته‌ای بین‌المللی و افزایش نظامی گرایی و مسابقه تسلیحاتی در جهان باشیم. در چنین شرایطی باید منتظر افزایش نا امنی در جهان باشیم.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/9277


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور

توشیح بسته کمکی ۹۵ میلیارد دالری امریکا از سوی جو بایدن

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود

عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است

حمایت حکومت طالبان از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین

قدرتهای بزرگ هسته‌ای بطور غیرمستقیم در اوکراین می‌جنگند

طالبان خواستار ارتقأ سطح دیپلوماتیک افغانستان در قزاقستان شدند

پاکستان : ایران و چین شرکای معتمد ما هستند

بانک جهانی برای آغاز پروژه «کاسا یکهزار» آمادگی می گیرد

لیورپول به اورتون باخت، یونایتد مقابل شفیلد پیروز شد


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.